Ga naar content
St vd Brink
Cher van den Berg

Hee, jij bent toch die manager die chauffeur is geworden?

“Wat er op mijn pad komt en me leuk lijkt, probeer ik. Ik heb in marketing/sales gewerkt, een eigen bedrijf gehad en ben daarna gaan werken voor Picnic. Eerst als runner, toen als teamleider en vervolgens groeide ik door naar de functie van manager. Bij alles wat ik doe, heb ik veel en graag contact met mensen. Eén chauffeur zei regelmatig: “Cher, ik zie jou echt op de wagen gaan, probeer eens een proefles.”

Stoere meid

“Dat bleef mij bij. Ik vond autorijden altijd al leuk, ben best wel een stoere meid, kan die mannen wel aan, dacht ik. Toen ik het mijn moeder vertelde, zei ze: ‘Ja, ik zie jou dat ook wel doen’. Dus meldde ik me aan voor een proefles en dat vond ik leuk. Daarna heb ik contact gezocht met St vd Brink. Binnen een paar dagen mocht ik al op gesprek. Het klikte goed. Nadat ik mijn CE-rijbewijs had gehaald, heb ik ze opgebeld en kon ik meteen aan de slag. 

Nu werk ik dus nog steeds voor Picnic, maar in dienst van St vd Brink. Dat is leuk, ik ken veel mensen en zij mij. ‘Jij bent toch die manager die chauffeur is geworden?’, vragen ze dan.”

Heel leuke groep collega’s

“Ik heb een heel leuke groep collega’s. Iedereen is altijd gezellig en meelevend. En als er een keer iets is, of ik wil iets veranderen, denken mensen meteen mee. Dat vind ik supertof! Ik ben echt een St vd Brink fan. De sfeer is heel familiair, de wagens worden goed onderhouden, mijn salaris is er altijd op tijd en je hebt hier gewoon hartstikke veel mogelijkheden.

De chauffeurscoördinator die we hebben, is een toffe vent. Ik kan met werkelijk alles bij hem terecht en hij onderneemt ook meteen actie. Dan wordt het opgelost. In de paar jaar dat ik hier werk, heb ik best wat voor elkaar gekregen.”

Laat mij maar lekker springen

“Fysiek is het allemaal goed te doen. Het enige dat wel eens lastig is, is als de wieltjes onder de frames of de rolcontainers scheef zitten, of verouderd zijn, of als een lading net wat te zwaar gestapeld is. Verder hebben we een elektrische containertrekker, die zorgt dat je lichamelijk minder wordt belast.

Ik ben wel overgeschakeld van vijf dagen per week naar vier. Het maakt verschil of je 40-50 uur op de weg zit, of tien uur meer. Daarvoor had ik mijn eigen wagen, nu niet meer. Nee, dat vind ik geen probleem, laat mij maar lekker springen, overal en nergens.”

Flexibel

“Vandaag start ik in Zaandam, zondag vertrek ik vanuit Apeldoorn. Een dag van tevoren krijg je je globale route, maar daar kan op de dag zelf nog in geschoven worden. Bovendien weet je nooit wat je onderweg tegenkomt; je moet dus wel flexibel zijn en je privéafspraken ruim plannen. Voor mij is dat geen probleem, zolang ik maar goed voor mijn katten kan zorgen. Dat zijn mijn kindjes.

Al met al vind ik chauffeur zijn superleuk. Het bedrijf is mooi en het werk is gezellig en relaxed. En als het me gaat vervelen, ga ik erover in gesprek. Bij St vd Brink weet je zeker dat ze met je meedenken!”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...