Ga naar content
St vd Brink
Lucas Petersen - Bijrijder en wasstraat

Met je vrachtwagen de hele wereld rondtrekken lijkt me vet!

“Wat mij trekt in het beroep van vrachtwagenchauffeur? Het rijden, op allerlei plekken komen, zonder dat je ergens aan vast zit. Ja, een gevoel van vrijheid. Het liefst ga ik de hele wereld rond, dat lijkt me supervet met zo’n vrachtwagen.”

Toen ik drie was, reed ik al met opa mee

“Van kleins af aan wilde ik al chauffeur worden. Mijn vader heeft een eigen bedrijf met vrachtwagens en ik ging vaak met hem mee. Toen ik drie jaar was, zat ik al bij mijn opa op de vrachtwagen. Dan groei je ermee op.”

Ik hou van een uitdaging

“Mensen zeggen wel eens: ‘Je lijkt wel gek, als vrachtwagenchauffeur ben je nooit thuis’. Maar ik hou van een uitdaging en naar plekken te gaan waar ik nog nooit geweest ben. Natuurlijk heb je ook een planning, maar daarbinnen heb je best veel vrijheid. En je kan zoveel uren maken als je wilt.

Natuurlijk is niet al het werk even tof, maar dat vind ik niet erg, dat heb je in elk bedrijf. Je kan niet alleen maar doen wat je leuk vindt, maar je hebt bij St vd Brink wel heel veel mogelijkheden. Dedicated transport, bulk, huif, binnenland, internationaal… noem maar op!”

Meteen raak

“Hoe ik hier terechtgekomen ben? Ik bezocht een open dag op Landstede waar St vd Brink ook bij betrokken was. Hoe ze zich presenteerden, sprak me aan. Omgekeerd blijkbaar ook, want de eerste keer dat ik solliciteerde, was het meteen raak. Ik werk er nu anderhalf jaar, in de wasstraat en als bijrijder. Eerst moet ik mijn autorijbewijs nog halen, daarna begin ik met het vrachtwagenrijbewijs.”

Je hoort bij de familie

“De combinatie school-werk gaat prima. Mijn stagebegeleider helpt mij om overal doorheen te komen, ook met opdrachten van school. Sowieso doen ze in dit bedrijf alles samen. Ook al heet je geen Van den Brink, je hoort bij de familie, klaar!”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...