Ga naar content
St vd Brink
Actueel
23.05.2023

Succesvolle training voor brandweerkorps

St vd Brink faciliteerde afgelopen zaterdag een zeer succesvolle trainingsdag voor brandweerkorpsen uit de regio. Het brandweerkorps Ermelo organiseerde de vaardigheidstoetsen in de 1e ronde Gewestelijk in de klasse Brandbestrijding & 112. Brandweerkorpsen uit het hele land werden op verschillende bedrijfslocaties uitgedaagd met een reeks realistische scenario’s. Het doel was om hun reactietijden, samenwerking en efficiëntie te verbeteren in het geval van echte noodsituaties. St vd Brink was een van de locaties waar een scenario plaatsvond.

 

Samenwerking met hulpdiensten

Maar liefst 10 brandweerkorpsen uit het hele land deden mee bij het scenario bij St vd Brink. St vd Brink vindt het belangrijk om een goede samenwerking te hebben met de hulpdiensten uit de regio. Vanwege de diversiteit in werkzaamheden bij ons op het terrein is het belangrijk dat de hulpdiensten goed bekend zijn bij St vd Brink zodat er bij een incident kordaat en snel opgetreden kan worden.

Betrokkenheid

Als familiebedrijf met diepe wortels in Ermelo is St vd Brink betrokken bij de lokale gemeenschap. We dragen dan ook graag ons steentje bij in het verbeteren van de veiligheid. We zijn er trots op dat we ons terrein en middelen beschikbaar konden stellen voor dit doel. We kijken dan ook terug op een waardevolle dag.

1 / 3

Het scenario

Op de Tolweg zijn 3 auto’s betrokken bij een straatrace. In de haakse bocht bij de firma St vd Brink raken 3 auto’s van de weg. Hiervan belanden 2 auto’s onder een laaddock waar een heftruck bezig is om een trailer te laden met bigbags. De andere auto komt tot stilstand tegen het laadperron, waar de chauffeur staat te kijken bij het laden. Zij komt knel tussen de auto en het laaddock, de bigbag valt van de heftruck op deze auto. De bigbags zijn geladen met Calciumoxide, in de volksmond ook wel ongebluste kalk genoemd. Een deel van dit poeder is gemorst naast het voertuig.

De tweede auto is op zijn kant in de laadkuil terechtgekomen. In het voertuig liggen lachgaspatronen waarvan er 1 lek is. Het derde voertuig staat op de betonnen rand aan het begin van de laadkuil. Deze auto staat te wankelen met een slachtoffer erin. Tevens is er door de impact een beginnend brandje ontstaan.

De heftruckchauffeur heeft via 112 de melding gemaakt van een letselongeval bij St vd Brink, en hierbij het kenteken van de vrachtwagen (LNG) doorgegeven. Ook heeft hij een sissend geluid waargenomen. Hij geeft aan dat hij het vermoeden heeft dat dit geluid van de vrachtwagen komt.  Achteraf was dit het lachgaspatroon.

Op het moment dat de brandweer bijna ter plaatse is, komt de politie ter plaatse. De politie constateert een vuurwapen op de bijrijdersstoel van de derde auto, hierop wordt deze bestuurder gearresteerd.

Aan de brandweer de taak om de slachtoffers op een zo veilig en snel mogelijke manier te bevrijden uit hun benarde situatie.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...