Ga naar content
St vd Brink
CO2
11.06.2024

St vd Brink ontvangt Continental Co² certificaat

St vd Brink heeft als eerste fleetowner in Nederland het Continental Co² certificaat ontvangen. We hebben het certificaat ontvangen vanwege de groeiende toepassing van vernieuwde ContiRe truck- en trailerbanden binnen ons wagenpark.

ContiLifeCycle fabriek in Hannover

De uitreiking van het Continental Co² certificaat vond plaats tijdens een bezoek aan de ContiLifeCycle fabriek in Hannover, Duitsland. Alex van den Brink, algemeen directeur, en Sander Jansen, manager Wagenpark, waren te gast bij Continental om een beter beeld te krijgen bij het bedrijf en de laatste ontwikkelingen op het gebied van bandenvernieuwing. Tijdens het bezoek hebben Alex en Sander het certificaat ontvangen uit handen van Edwin van Erp en Karel Ramselaar van Continental.

32% Co²-uitstoot reductie in 2023 ten opzichte van 2020

Algemeen directeur Alex van den Brink: “Met het toepassen van vernieuwde ContiRe banden in onze vloot worden er aanzienlijke besparingen gerealiseerd op het gebied van verbruik van grondstoffen, materialen en Co²-emissies, zonder dat we hierbij concessies hoeven te doen aan veiligheid, bedrijfszekerheid of rendement. Toepassing van deze vernieuwde banden past binnen onze strategie waarbij we ons inspannen om de Co²-uitstoot te beperken door te voldoen aan de eisen van de “Co²-prestatieladder".

Hiermee willen we koploper zijn in de transportbranche als het gaat om duurzaamheid. Om dit te bereiken werken we intensief samen met zowel onze klanten als leveranciers, waaruit tal van duurzame initiatieven zijn voortgekomen die ervoor gezorgd hebben dat we onze Co²-uitstoot in 2023 met 32% hebben weten te reduceren ten opzichte van 2020."

Veilige en intelligente oplossingen

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern heeft momenteel in 56 landen 200.000 medewerkers in dienst.

Bandendivisie van Continental

De sector van de bandengroep maakt mobiliteit veiliger, slimmer en duurzamer. Haar premium portfolio omvat banden voor auto's, vrachtwagens, bussen, tweewielers en speciale banden, evenals intelligente oplossingen en diensten voor wagenparken. Continental levert al meer dan 150 jaar toonaangevende prestaties en is één van 's werelds grootste bandenfabrikanten. De bandendivisie van Continental heeft wereldwijd 56.000 mensen in dienst en beschikt over 20 productielocaties en 16 R&D locaties.

10 jaar intensieve samenwerking

Continental is één van onze leveranciers waarmee we, al meer dan 10 jaar, intensief samenwerken. Samen met hen zijn we continue op zoek naar besparingen, niet alleen waar het gaat om het optimaliseren van onze kilometerkostprijs, maar ook op het gebied van Co²-reductie. Wij zijn dan ook trots dat we als eerste Nederlandse fleetowner dit certificaat hebben mogen ontvangen.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...