Ga naar content
St vd Brink
CO2
29.04.2024

32% reductie CO2-uitstoot in 2023 t.o.v. 2020

St vd Brink is zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid richting mens en milieu. Daarom zal St vd Brink zich inspannen om de CO2 uitstoot te beperken door te voldoen aan de eisen van de “CO₂-prestatieladder”. St vd Brink wil daarmee koploper zijn in de transportbranche als het gaat om duurzaamheid. 

 

Breed scala aan duurzame initiatieven

Sinds 2020 zijn er een heel scala aan doelgerichte duurzame initiatieven opgericht voor warehousing, innovaties op het gebied van brandstof en voertuigen en intensieve samenwerkingen met leveranciers én klanten. De vier belangrijkste doelstellingen daarbij zijn:

  • het toepassen van energievriendelijke energiebronnen
  • het gebruik van alternatieve brandstoffen
  • het verduurzamen van het wagenpark
  • de medewerkers te informeren over brandstofverbruik

Toepassen van energievriendelijke energiebronnen

Door gebruik te maken van energie uit de zon voorzien wij ons pand in Wormerveer van stroom. Wij  maken hiervoor gebruik van 3.000 zonnepanelen. Zo wekken wij groene stroom op zonder dat dit tot gevolg heeft dat de aarde verder opwarmt.

Het gebruik van alternatieve brandstoffen

Met 450 vrachtwagens op de weg, is onze uitstoot voor ruim 98% brandstof gerelateerd. Daarom hebben wij maatregelen genomen door 43% van onze tankbeurten door HVO20 te laten tanken en gebruik te maken van Bio-LNG, waarbij vrachtwagens rijden op gas.

Het verduurzamen van het wagenpark

De eerste elektrische vrachtwagens zijn afgeleverd in 2023. In 2024 zullen er nog 10 elektrische vrachtwagens worden afgeleverd. Daarnaast is er sinds 2023 geïnvesteerd in elektrische heftrucks, meeneemheftrucks en koelmotoren. Bio-LNG voertuigen zijn ook aangesloten bij het wagenpark. Hiermee maken we gebruik van de meest efficiënte gasmotoren die beschikbaar zijn. Er zijn 14 Scania’s op Bio-LNG aangeschaft.

Medewerkers informeren over brandstofverbruik

Medewerkers van St vd Brink worden via het intranet geïnformeerd over het energieverbruik. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een rijstijlrapport dat wekelijks digitaal beschikbaar gemaakt in de App. Hierin wordt er per chauffeur inzicht gegeven op uitroltijd, cruisecontrol, stationair draaien, remgedrag en hard optrekken. Hiermee stimuleren we energie-efficiënt rijgedrag dat leidt tot een besparing van het dieselgebruik.

Met de investeringen die tot nu toe zijn gedaan, is er maar liefst 32% CO2-reductie gerealiseerd in 2023 ten opzichte van 2020. Hiermee liggen wij op koers om 50% CO2-reductie te realiseren in 2025 ten opzichte van 2020!

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...