Ga naar content
St vd Brink
Linda Jolink-van de Pol - HR Manager

Het leukste bedrijf!

Vraag je Linda Jolink-van de Pol waarom iemand zou willen werken bij St vd Brink, dan is het antwoord – met knipoog, maar zonder aarzelen: “Omdat wij het leukste bedrijf zijn natuurlijk. Serieus. We zijn een heel menselijk bedrijf, met veel oog en waardering voor werknemers. Alles is goed geregeld en bovendien heb je door onze veelzijdigheid veel mogelijkheden. Zo kun je switchen binnen de verschillende transporttakken, of doorgroeien naar een andere functie binnen het bedrijf.” 

Waarom werken bij St van den Brink?

We hebben het goed geregeld. Als je chauffeur bij ons bent, krijg je goede werkkleding, nette auto’s en altijd je salaris op tijd. Dat spreekt mensen aan. Daarnaast heb je door onze veelzijdigheid veel mogelijkheden. Zo kun je switchen binnen de verschillende transporttakken, of doorgroeien naar een andere functie binnen het bedrijf. En ondanks dat we steeds groter worden, ken ik nagenoeg iedereen in onze regio nog steeds bij naam. 

Kunst: mensen binden, boeien en behouden

In deze arbeidsmarkt is het een kunst je werknemers te behouden. Dat lukt alleen als je weet wat er leeft. Waar zijn mensen blij mee, wat kan beter? We proberen zoveel mogelijk met iedereen in gesprek te zijn. Daarnaast vormen we werkgroepen waarin we ons samen buigen over de vraag hoe je mensen kunt binden, boeien en behouden. Het mooiste is natuurlijk als je werknemers ambassadeur zijn voor je bedrijf en ook anderen enthousiasmeren. 

Zelf voel ik mij hier thuis vanwege de prettige cultuur: laagdrempelig, toegankelijk en no-nonsense. Heb je een vraag, dan is iedereen altijd bereid om met je mee te denken. Daarnaast is het een heel dynamische branche. Je weet nooit wat je kunt verwachten op een werkdag, ook door de grootte en veelzijdigheid van ons bedrijf. Dat spreekt mij aan.

Fit en fluitend naar je pensioen

We hechten veel waarde aan gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Fit en fluitend naar je pensioen, is het motto. Om daarvoor te zorgen, zijn we veel in gesprek met zowel oudere als jongere medewerkers. We willen weten hoe zij het werk ervaren. Hoe ervaar je bijvoorbeeld de belasting, fysiek en privé? Hoe zit het met de ervaren werkdruk? 

Als we horen dat mensen bepaalde zaken zwaar vinden, dan kijken we meteen wat we kunnen doen om het te verlichten. Dat kan zijn met bijvoorbeeld wat meer ruimte in de planning, andere werktijden of inzet van hulpmiddelen die het lichaam ontzien.  

Vroeger zag je dat veel chauffeurs graag zoveel mogelijk uren wilden maken; dat is veranderd. Mensen hebben meer behoefte aan vrije tijd en een betere balans tussen werk en privé. Daar proberen we meer op te sturen. We houden zoveel mogelijk rekening met individuele verschillen in behoeften. Ook onze opdrachtgevers denken hierin mee.  

Sollicitatieproces

Als je bij ons solliciteert, reageren we altijd binnen één of twee dagen. Eerst telefonisch; daarna nodigen we je uit voor een kennismaking. Er vindt dan een gesprek plaats met een leidinggevende. Vaak zit er iemand van HR bij. 

We kijken wat je kennis en ervaring is en welke wensen of ambities je hebt. Zien we mogelijkheden, dan ga je een proefdag meedraaien met een mentor-chauffeur. Jij kijkt hoe het jou bevalt, wij kijken naar onder meer je rijstijl en hoe je omgaat met klanten en collega’s. Klikt het van beide kanten? Dan kom je in dienst. We schatten in hoeveel tijd je nodig hebt om ingewerkt te worden, bij St vd Brink of bij de klant. Sommige mensen kunnen de volgende dag al starten, anderen wat later.  

Zij-instroom, met baangarantie

Zij-instroom kan heel divers zijn. We krijgen bijvoorbeeld mensen binnen die altijd een kantoorbaan hebben gehad, toe zijn aan een switch en graag chauffeur willen worden. Zo iemand moet dan eerst het C-rijbewijs halen. In de tussentijd kun je nog niet op de vrachtwagen werken, maar wel als bijrijder meegaan of bijvoorbeeld in de loods werken. (Of eerst nog even bij je huidige werkgever blijven, totdat je je rijbewijs hebt.) Wij bekostigen grotendeels de opleiding en een ander deel wordt gesubsidieerd. Bovendien bieden we je een baangarantie.

Waarom wil iemand chauffeur worden? Dat kan om allerlei redenen zijn. Heel vaak hoor je: ‘Dat was vroeger mijn droom.’ Het is iets bijzonders om op zo’n woest voertuig te zitten en je meester van de weg te voelen. Veel chauffeurs geven aan het een gevoel van vrijheid geeft. Andere zien het als een uitdaging om een vrachtwagen door de gekste, smalste straatjes te manoeuvreren. En je hebt ook mensen die juist de afwisseling in werktijden heel prettig vinden. 

50
zij-instromers in de afgelopen vijf jaar
100
nieuwe chauffeurs per jaar
15
BBL leerlingen per jaar
750
werknemers waarvan 550 chauffeurs

Mooi opleidingstraject voor BBL-leerlingen

Leerlingen die graag chauffeur willen worden, bieden we een mooi opleidingstraject. We laten ze tijdens hun stage kennismaken met zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden. In de wasstraat komen ze in aanraking met vrachtwagens en maken ze ook af en toe een praatje met chauffeurs. Daarna gaan ze mee als bijrijder en merken ze dat het niet alleen rijden is, maar ook laden en lossen, en contact met de klant. 

Ben je klaar? Dan kun je doorstromen en als chauffeur kiezen uit allerlei afdelingen. Wij raden vaak aan om te beginnen bij de winkeldistributie; daar leer je het meest.

PS. Voor studenten van andere opleidingen hebben we ook interessante stagemogelijkheden op kantoor!

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...