Ga naar content
St vd Brink
Wiard Bouman - Chauffeur

Ik zit lekker weer lekker in mijn vel.

Binnen St vd Brink vinden we het belangrijk dat iedere medewerker lekker in zijn vel zit. Met Fit & Fluitend zetten we ons in om dit te bereiken. Fit & Fluitend bestaat uit verschillende onderdelen waar ‘vitaliteit’ er een van is. Vitaliteit gaat over een goede gezondheid. Binnen St vd Brink hebben we verschillende initiatieven om een goede gezondheid te stimuleren. Zo kan bijvoorbeeld iedere medewerker meedoen aan een preventief medisch onderzoek (PMO). Collega Wiard Bouman kijkt positief terug op het PMO en deelt graag zijn verhaal.

Stimuleren goede gezondheid

Collega Wiard Bouman nam deel aan het PMO en kreeg vervolgens een coachingstraject aangeboden. “Het onderzoek werd uitgevoerd door Oude Vrielink Gezondheidsmanagement. Tijdens het PMO worden metingen gedaan en werden er allerlei vragen gesteld over je gezondheid en waar je tegenaan loopt. Ik voelde me erg op mijn gemak en kon een fijn en vertrouwelijk gesprek voeren. Ik besloot mijn slaapproblemen te delen.”

Geen energie meer

“Al enige tijd kampte ik met slaapproblemen. Het in slaap vallen ging probleemloos, maar als ik midden in de nacht wakker werd, kon ik niet óf nauwelijks weer in slaap komen. Dat ik ’s nachts wakker werd had mede te maken met de vliegtuigen die voorheen laag over ons huis vlogen. Met als gevolg dat ik in een verkeerd ritme belandde van slecht slapen. Natuurlijk had ik van alles geprobeerd, zoals oordoppen, maar de toestand verbeterde helaas niet. Door mijn slaapproblemen werd ik steeds vermoeider en raakte mijn energie op.”

Verkeerde ritmes doorbreken

“Er werd mij kosteloos een coachingstraject aangeboden als gevolg van het PMO. Het intakegesprek vond plaats op ons kantoor in Wormerveer. Na het eerste gesprek kreeg ik een ademhalingsoefening mee. Tijdens de afspraken die volgden, werden mij verschillende (ademhalings)technieken geleerd. Ik leerde onder andere hoe ik tot rust kon komen en mezelf kon ontspannen. Na 4 gesprekken merkte ik al zoveel verbetering dat vervolg coaching niet nodig was.”

Vertrouwen terug

“De coaching heeft mij veel gebracht. Ik heb zoveel meer energie gekregen nu ik beter slaap. Er zijn verschillende technieken en je moet voor jezelf uitvinden welke het beste bij jou past. Zelf gebruik ik een combinatie van 2 technieken. De handvatten die mij zijn aangereikt, helpen echt. Het allermooiste is dat ik mijn vertrouwen terug heb gekregen. Ik hoef me geen zorgen meer te maken voordat ik de nacht inga. Ik kijk enorm positief terug op het coachingstraject dat ik aangeboden kreeg als gevolg van het PMO.”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...