Ga naar content
St vd Brink
CO2
28.12.2021

Elektrische laadstations!

Wij hebben laadstations voor de elektrische personenauto van kantoorpersoneel geplaatst bij onze diverse kantoren. Voor de locatie in Ermelo zijn wij het eerste bedrijf op industrieterrein Veldzicht met zoveel laadstations.

50% CO2-reductie

Het plaatsen van laadpalen is één van de initiatieven voor het behalen van onze doelstelling van 50% CO2-reductie in 2025 t.o.v. 2020. Op deze manier zetten wij opnieuw een stap in de groene richting naar de verduurzaming van St vd Brink.

Elektrische personenauto’s voor kantoorpersoneel

Wij hebben geïnvesteerd in hybride en elektrische personenauto’s voor ons kantoorpersoneel. Voor alle personenauto’s zijn dubbele snel laadstations beschikbaar. Dankzij deze laadstations wordt het vermogen verdeeld over het aantal auto’s wat aan de laadstation staat. Op een werkdag kan er zo makkelijk gewisseld worden om te laden tussen de collega’s.

In 2022 12 elektrische laadstations

In totaal zijn er vier dubbele laadstations met in totaal acht oplaadpunten bij het kantoor in Ermelo geplaatst. Het kantoor in Lelystad heeft inmiddels ook vier dubbele laadstations en Wormerveer één. Begin volgend jaar wordt het kantoor van Wormerveer uitgebreid naar vier dubbele laadstations. Het streven is om in 2022 12 dubbele laadstations in bezit te hebben om alle personenauto’s van groene stroom te voorzien.

Samenwerking met Jansen Beveiliging & Elektro

De laadstations zijn geplaatst door Jansen Beveiliging & Elektro uit Ermelo. Een ondernemer uit de buurt waar we op lokaal niveau graag mee samenwerken. Dit bedrijf voorziet niet alleen in de laadstations, maar voorziet St vd Brink in alles op het gebied van Beveiliging en Elektro. ‘We hebben al jaren een prettige samenwerking en zijn blij dat wij ook op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan een groenere wereld’, aldus eigenaar Gerco Jansen.

St vd Brink als de duurzame transporteur van Nederland

We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener hebben wij hierin een groot aandeel. ‘Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen’, aldus Directeur Alex van den Brink.

Elektrisch rijden voor vrachtwagens 

Onze volgende stap richting onze duurzame doelstelling, is het realiseren van elektrisch rijden voor vrachtwagens. We verwachten in 2022 vijf laadstations te plaatsen.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...