Ga naar content
St vd Brink
CO2
30.11.2021

Hoge duurzaamheid doelstelling

Transportbedrijf St vd Brink legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op. Het bedrijf wil in 2025 minstens 50% CO2-uitstoot reduceren t.o.v. 2020. Het bedrijf zet hierbij een heel scala aan doelgerichte duurzame middelen in die zich richten op warehousing, innovaties op het gebied van brandstof en voertuigen en intensieve samenwerkingen met leveranciers én klanten. St vd Brink wil daarmee koploper zijn in de transportbranche als het gaat om duurzaamheid.

Samen met leveranciers en klanten sterker in duurzaamheid

Bij veel initiatieven betrekt St vd Brink bestaande klanten en leveranciers. Zo kregen klanten eerder al de mogelijkheid hun producten duurzaam of klimaatneutraal te laten vervoeren, waardoor zij hun CO2-voetafdruk verlagen en daardoor meer kans maken op opdrachten.

‘Belangrijk voor ons is de samenwerking op te zoeken met klanten én leveranciers. Zo versterk je elkaar, je boodschap, het resultaat én bovendien je kans op meer opdrachten. Wij ondersteunen onze klanten dus ook graag in hún duurzaamheidstraject. Want zo werkt het ook; duurzaamheid loont uiteindelijk’, aldus directeur Alex van den Brink.

Continu proces van innovatie

Eerder nam St vd Brink al ingrijpende maatregelen ten behoeve van het verduurzamen van het bedrijf. Zo werden er 3.000 zonnepanelen geplaatst, waardoor een groot gedeelte van de panden nu energieneutraal zijn. Ook werden er waterpompen geplaatst, waardoor geen aardgas meer nodig is, werd er geïnvesteerd in elektrische heftrucks en auto’s, maakt het bedrijf gebruik van de duurzame brandstof GoodFuels HVO en nog vele andere maatregelen. ‘Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen’, vervolgt Alex.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...