Ga naar content
St vd Brink
Gezond bedrijf
26.09.2023

Vitaliteitskwartaal van start

Bij St vd Brink streven we ernaar dat iedere medewerker fit en fluitend van en naar het werk gaat. Deze week is officieel de nationale vitaliteitsweek. Maar bij ons gaat het niet slechts om één week. Het hele vierde kwartaal staat in het teken van Vitaliteit als onderdeel van ons programma Fit en Fluitend.

 

Vitaliteitsinitiatieven

Een gezonde leefstijl draagt bij aan de vitaliteit. Daarom willen wij iedere medewerker ondersteunen in het krijgen en behouden van een goede gezondheid. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Bij St vd Brink hebben we het gehele jaar door verschillende initiatieven die een gezonde leefstijl bevorderen. In Q4 besteden we er extra aandacht aan met verschillende campagnes.

Stoptober

Als onderdeel van het thema Vitaliteit doen wij mee aan Stoptober. Deze week lanceerden wij een 'Rookvrij Leven' campagne. Roken kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning aan degenen die willen stoppen met roken. Onze 'Rookvrij Leven' campagne omvat:

  • Cursus stoppen met roken: Medewerkers die willen stoppen met roken, kunnen deelnemen aan onze gratis stoppen-met-roken cursus. In samenwerking met STL en Oude Vrielink Gezondheidsmanagement bieden we deze cursus aan. Omdat stoppen met roken reis voor iedereen anders is, krijgen medewerkers naast groepssessie ook individuele coaching. 

  • 'Nederland stopt met roken': Als extra hulpmiddel ontvangen deelnemers een exemplaar van het inspirerende boek 'Nederland stopt met roken' cadeau.

1 / 3

Ergonomische werkplekken

Een andere belangrijke pijler van ons vitaliteitsprogramma is aandacht voor de juiste werkplek. We begrijpen dat veelvoorkomende klachten zoals rug- en nekpijn kunnen worden voorkomen door een juiste zit- en stahouding aan te nemen. Daarom hebben we Gezondheidspraktijk Mesrits uitgenodigd om ons hierbij te ondersteunen. Hun bezoek aan ons kantoor omvatte:

  • Voorlichting: Medewerkers werden geïnformeerd over goede ergonomie en het belang van een goede houding.

  • Op maat instellen van werkplekken: Onze kantoormedewerkers kregen de kans om hun werkplekken op maat in te stellen, zodat ze in optimale omstandigheden kunnen werken.

Fit & Fluitend

Bij St vd Brink streven we ernaar dat iedere medewerker elke dag fit en fluitend naar het werk komt en weer naar huis gaat. We geloven dat een gezonde balans tussen werk en privé cruciaal is. Daarom lanceerden we het programma 'Fit & Fluitend'. 

Het programma Fit & Fluitend omvat 4 belangrijke thema's die de hoekstenen vormen van fit en fluitend:

  • 1. Verbinding Bij St vd Brink hechten we veel waarde aan goede communicatie en verbinding tussen alle medewerkers. We geloven dat een positieve en ondersteunende werkomgeving essentieel is voor het welzijn.
  • 2. Veiligheid Veiligheid staat voorop bij St vd Brink. We willen ervoor zorgen dat elke medewerker zich zowel fysiek als mentaal veilig voelt op de werkvloer.
  • 3. Vitaliteit Een gezonde levensstijl draagt bij aan de vitaliteit. Als werkgever willen we iedere medewerker ondersteunen in het krijgen en behouden van een goede fysieke en mentale gezondheid.
  • 4. Vakbekwaamheid We geloven in het benutten van de talenten en ervaring van medewerkers. Daarom focussen we ons om de juiste persoon op de juiste plek te hebben en in de ontwikkeling van medewekers.

Vanuit St vd Brink sturen we op deze thema’s en kijken we wat er goed gaat en waar we kunnen verbeteren.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...