Focus op duurzaamheid en innovatie

Focus op duurzaamheid en innovatie

We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener nemen wij dus onze verantwoordelijkheid. Wij investeren continu in verduurzaming van ons wagenpark. Daarmee rijdt St vd Brink voorop, In Nederland én in Europa. Ook zoeken wij, samen met klanten, voortdurend naar steeds efficiëntere processen om het aantal transportbewegingen en -kilometers terug te dringen. En we maken onze chauffeurs bewust van het belang van brandstofbesparing.

“Fantastisch dat St vd Brink binnen 24 uur levert. Of het nu gaat om één pallet of om een volle vrachtwagen”

Nieuwe, zuinige technieken

Hybride-trucks, LNG-trucks op vloeibaar aardgas, dubbeldekker, LZV’s … St vd Brink rijdt voorop! Met innovatieve technieken die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot terugdringen en de geluidsoverlast beperken. Samen met acht andere Nederlandse bedrijven vormen wij het Volvo Hybride Consortium. Doel: een brandstofreductie van ten minste 20 procent. Ook worden wij actief betrokken bij het ontwikkelen en introduceren van innovaties. Door truckfabrikanten en de overheid.


LZV / Ecocombi vrachtwagens

Onze LZV / Ecocombi vrachtwagens zorgen voor een extra stap naar een duurzame toekomst.
Één van de vele bewuste keuzes die wij maken.

tot 30%

besparing brandstof

tot 50%

meer lading per vracht

uitstoot CO2

2008

-20%

2013

Lean and green

Milieueisen worden strenger. En dat is goed. Wij zijn de ontwikkelingen steeds meerdere stappen voor. Zodat we onze vervoersmiddelen zo lang mogelijk kunnen blijven inzetten. En we nú al meer besparen dan wettelijk vereist. In 2008 besloten we onze CO2-uitstoot in de komende jaren te reduceren met minimaal 20 procent. Het leverde ons de Lean and Green Award op.

Efficiënter vervoeren, minder kosten

Hoe halen we optimaal rendement uit een rit? Deze vraag houdt ons dagelijks bezig. We zoeken voortdurend naar manieren om nóg efficiënter te werken. Dat scheelt kosten. En spaart het milieu.

Met ons transportmanagementsysteem volgen we al onze voertuigen real-time en reduceren we ‘lege kilometers’. Ook werken we met dubbeldekkers en Lange Zware Vrachtvoertuigen (LZV). Voor  meer lading per rit.

Efficiënter vervoeren, minder kosten