Ga naar content
St vd Brink
Antonie Vonk Noordegraaf
Denkavit

Groeien doe je samen. Verbeteren ook!

“Denkavit is specialist in voeding voor kalveren, biggen en lammeren en feed ingredients. St vd Brink verzorgt al 40 jaar het transport van onze producten. Er zijn nog verschillende oude foto’s van, zelfs eentje waarbij St vd Brink met paard en wagen langs de boeren ging. Het is mooi als je zo’n lange gezamenlijke historie hebt, waarbij je in vertrouwen samenwerkt en zaken doet.

Toch moet je ook meegaan met de tijd”, zegt Antonie Vonk Noordegraaf, manager supply chain bij Denkavit. “Toen ik zeven jaar geleden bij Denkavit begon, waren de meeste afspraken mondeling. Inmiddels hebben we een en ander geprofessionaliseerd en afspraken schriftelijk vastgelegd.”   

Groeien doe je samen

“De slogan van Denkavit is: Groeien doe je samen”, vervolgt Antonie. “Wij zijn geen partij die alleen naar de laagste prijs kijkt; we geloven in lange termijn samenwerking. St vd Brink zie ik niet zozeer als een leverancier, maar als partner. Samen doen we ons best om elke dag een beetje te verbeteren.
Voor ons is St vd Brink het verlengstuk richting de klant. We vinden het belangrijk dat hun service aansluit bij onze vier kernwaarden: kwaliteit, innovatie, integriteit en betrokkenheid.”

Kwaliteit: vakmanschap en flexibiliteit

“Ten eerste kwaliteit; die zie je terug in de mate waarin wij voldoen aan de behoeften van onze klant. St vd Brink speelt daarin een belangrijke rol. Vooral de flexibiliteit in de planning en het vakmanschap van de chauffeur zijn sterk bepalend voor de kwaliteit van onze service.

De chauffeurs van St vd Brink die hier komen om de vracht op te halen, werken volledig zelfstandig. Ze bedienen de computer, weten precies in welke silovakken de producten opgeslagen zijn, laden alles in en gaan op weg. Ook bij de klant weet de chauffeur precies waar hij moet zijn. Hij kent de specifieke ontsmettingsregels bij elk bedrijf en levert de producten af in de silo, meestal zonder dat de boer aanwezig is. Kortom, wij vragen veel meer van een chauffeur dan alleen de wagen besturen.
 
Bij dat vakmanschap hoort ook een professionele manier van communiceren. Gaat er iets mis of gebeurt er onderweg iets, dan willen we dat niet van de klant horen, maar daarover proactief geïnformeerd worden door St vd Brink. De meeste chauffeurs zijn zeer ervaren en doen dat goed.” 

Innovatie: nog slimmer werken

“Onze tweede kernwaarde is innovatie. We streven ernaar steeds slimmer te werken en proberen optimaal gebruik te maken van technologie en digitalisering. Korte lijnen hebben we al. Onze planners staan rechtstreeks in contact met de planners van St vd Brink en soms zelfs met hun chauffeurs. Dat maakt het mogelijk razendsnel te communiceren en te schakelen.”

Integriteit: doen wat je belooft, het belang snappen 

“Een derde belangrijke kernwaarde is integriteit. Die vertaalt zich in doen wat je belooft, transparant en eerlijk zijn. Als er zich een probleem voordoet, communiceren we er open en eerlijk over en gaan we meteen aan de slag met de oplossing. Het is heel prettig dat we wat dat betreft op één lijn zitten.

Daarbij is het belangrijk dat een transportbedrijf zich realiseert hoe belangrijk onze producten voor de klant zijn. Als de klant zonder voer zit, staan dieren zonder eten. Dat mag niet en we doen er alles aan om dat te voorkomen. Als een klant in het weekend belt, moeten we daar op inspelen. St vd Brink snapt dat, toont flexibiliteit en daadkracht en staat ook bij andere calamiteiten meteen klaar om te helpen.”

Betrokkenheid: efficiëntie optimaliseren, impact op de omgeving beperken

“Tot slot de vierde kernwaarde: betrokkenheid. Het is een uitdaging de hele operatie zo te optimaliseren dat je de impact op de omgeving zoveel mogelijk beperkt. Kennis van de transporteur over de nieuwste technologische ontwikkelingen (zoals alternatieve brandstof) is daarbij van belang. 

Wat we ook doen, is er samen voor zorgen dat we door optimaal te plannen zoveel mogelijk met volle wagens rijden en ritten zo organiseren dat we het aantal kilometers beperken.”

Mijn drijfveer: de keten optimaliseren

“Ik vind het leuk om met dit soort zaken bezig te zijn. Alles hangt met elkaar samen. Het is geweldig om samen na te denken over: hoe zorgen we dat alle schakels optimaal in elkaar passen? Hoe kunnen we de keten zo inrichten dat we zo klantgericht, effectief en duurzaam mogelijk werken?  

Het gaat daarbij niet alleen om materieel en technologie, maar zeker ook om de mensen. Als het lukt om teams zo te laten functioneren dat je het samen elke dag een stapje beter doet, wordt het werk ook elke dag leuker!”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...