Ga naar content
St vd Brink
Eric den Herder - Chauffeur

Ik zie mezelf over 20 jaar nog in de vrachtwagen zitten. Chauffeur zijn zit in mijn bloed

Eric den Herder is internationaal vrachtwagenchauffeur. Ga je met Eric in gesprek dan merk je al snel zijn enorme passie voor transport. Daar bijft het niet bij. Muziek is een groot thema in het leven van Eric. Verschillende muziekstijlen wisselen elkaar dan ook af in de cabine van de vrachtwagen. En dat is het mooie aan zijn beroep dat hij zijn 2 passies kan combineren. Je leest alles over zijn beroep als internationaal vrachtwagenchauffeur in dit verhaal.

“Mijn interesse voor het chauffeursvak zat er al vroeg in. Mijn zwager was vrachtwagenchauffeur en ik zag hoe hij zijn werk deed. Ik ben altijd een buitenmens geweest en dat zal ik ook altijd zo blijven. Voor mij waren er 2 branches die in aanmerking kwamen: transport of Defensie. Transport was de keuze en op mijn 18e begon ik bij mijn eerste werkgever waar ik mijn rijbewijs en de benodigde papieren behaalde.”

Verschillende uitzichten

"Ooit had ik een baan als vrachtwagenchauffeur waar ik alleen nationaal reed. Ik werd daar niet gelukkig van en daarom solliciteerde ik jaren geleden bij St vd Brink. Niet alleen waardeer ik de lange ritten, ik kan ook enorm genieten van de omgeving waar ik doorheen rijd. Het leukste vind ik het dat iedere keer het uitzicht weer anders is. Het internationaal rijden is echt mijn ding."

Mooi beroep

"Het allerleukste aan het beroep van internationaal vrachtwagenchauffeur is de veelzijdigheid. Het ene moment maak je een praatje bij de klant en het andere moment ben je heerlijk alleen in de cabine. Ik ben iemand die graag alleen is. Het andere wat mij enorm aanspreekt is de vrijheid die ik ervaar. Ik kan de muziek luisteren die ik wil, koffie drinken wanneer ik daar zin in heb. Dat is vrijheid!”

1 / 4

Muziek centraal

"Onderweg luister ik veel soorten muziek. Van hardstyle tot jaren ‘80, van hardrock tot death metal. Het eerste dat ik doe als ik de auto instap, is muziek aanzetten. Ik ben echt een muziekfreak. Regelmatig vind je mij dan ook bij een concert of op een festival zoals Pinkpop. Dus in de cabine staat muziek ook centraal.”

Geen standaard werkdag

"Hoe mijn werkdag eruitziet? Daar is geen standaard voor. Ik weet nooit hoe mijn dag verloopt. Soms verloopt een rit anders dan gepland. In dat geval wordt er vanuit de planning meteen geschakeld en worden ritten omgegooid. We hebben veel vaste adressen waar we regelmatig te vinden zijn en het komt ook voor dat we op locaties komen waar we nog nooit geweest zijn. De bestemmingen kunnen ook overal zijn. Zo sta ik het ene moment middenin een centrum en de andere keer op een bedrijventerrein.”

Geen nummertje bij St vd Brink

“Binnen St vd Brink werk ik met veel plezier omdat er binnen onze organisatie veel mogelijk is. Hiervoor werkte ik voor een kleine organisatie en was het bijvoorbeeld moeilijk om zomaar vrij te krijgen. Binnen St vd Brink is dit veel makkelijker. Er is veel bespreekbaar, sociaal is alles goed geregeld en mijn salaris komt elke maand netjes en op tijd op mijn rekening. Van tevoren dacht ik dat ik een nummertje zou zijn omdat St vd Brink groot is. In de praktijk blijkt dit heel anders te zijn. Ik zie mezelf hier dus voorlopig wel zitten. Het chauffeursvak zit in mijn bloed en ik zou nooit meer iets anders willen doen."

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...