Ga naar content
St vd Brink
Harold van Soest - Service coördinator

Op de juiste plek door een intern omscholingstraject!

Inmiddels werkt Harold van Soest als service coördinator in de Werkplaats van St vd Brink. Binnen St vd Brink vinden wij het belangrijk dat collega’s op de juiste plek zitten. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Met het opleidingsbudget heeft iedereen de kans om te investeren in zichzelf. En Harold pakte deze kans met beide handen aan.

“Mijn reis bij St vd Brink begon in 2012 toen ik als vrachtwagenchauffeur startte bij de afdeling Koel-Vries. Ik reed gekoelde vrachten naar adressen in Nederland en ook buiten Nederland, zoals Italië, Oostenrijk en Duitsland. Dit werk deed ik 6 jaar met heel veel plezier totdat ik met rugklachten thuis kwam te zitten.”

Van buiten naar binnen

“Al langer spookte het door mijn hoofd om in de toekomst ander werk te gaan doen. Verder dan af en toe erover nadenken, kwam het niet. Regelmatig kwam ik in de werkplaats van St vd Brink en daar probeerden mijn collega’s mij enthousiast te krijgen voor een monteursfunctie in de garage. Een jaar lang hield ik dat af, omdat ik het werk op de vrachtwagen te mooi vond. Het omslagpunt kwam toen ik noodgedwongen in het verzuim terechtkwam door een chronische rugaandoening. Zowel mijn rug als de artsen waren klaar met de vrachtwagen. Omdat ik wel in beweging moest blijven, ging ik in gesprek met onze chef Werkplaats en de manager Wagenpark. Ze boden mij een werkplek aan in de werkplaats. Om te kijken hoe belastend het werk voor mijn rug was, spraken we een proeftijd af van een halfjaar.”

1 / 2

De juiste papieren

“Vanuit St vd Brink kreeg ik de mogelijkheid mij om te scholen. Dit vind ik tekenend voor onze organisatie. Wanneer je vastloopt of niet meer op de juiste plek zit, denkt St vd Brink mee in oplossingen. Na de proefperiode die ik positief afsloot, volgde ik een 2-jarige opleiding tot Eerste Bedrijfswagenmonteur. Daarna behaalde ik mijn APK-papieren. In de basis ben ik geen technicus, toch is het mij met hulp van mijn collega’s gelukt. Meer dan 6 jaar heb ik mijn werk met heel veel plezier gedaan.” 

Op doorreis

“Binnen St vd Brink kwam de vacature van service coördinator in de werkplaats van Ermelo vrij en ik besloot te solliciteren. Inmiddels zit ik met veel werkplezier op deze stoel. Een afwisselende baan waarbij ik de voorraden bijhoud en bestel van het ‘klein materiaal’ zoals banden, olie, en gereedschappen. Daarnaast koop ik onderdelen in die we niet standaard op voorraad hebben. Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen die een monteur nodig heeft voor een reparatie door slijtage of schade.”  

Menselijke maat

“Bij St vd Brink staat de mens centraal. Je kunt rekenen op veel kansen en ondersteuning in je persoonlijke ontwikkeling. Als je bijvoorbeeld een cursus wilt volgen zul je niet snel een ‘nee’ als antwoord krijgen. Alhoewel er veel kansen liggen, is het wel belangrijk om zelf het initiatief te nemen en het gesprek aan te gaan bij je leidinggevende of binnen te lopen op de HR-afdeling. Je bent absoluut geen nummer en iedereen is bereid om je te helpen. St vd Brink heeft tot doel dat iedereen op een goede manier zijn pensioen haalt. En dit is duidelijk voelbaar binnen de organisatie.”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...