Ga naar content
St vd Brink
Actueel
20.06.2024

Rien Vrijhof bijna 25 jaar in dienst bij St vd Brink

Voor Rien Vrijhof (65) was vrijdag 14 juni een bijzondere dag. In bijzijn van vrouw, kinderen en kleinkinderen kreeg hij een mooi afscheid bij St vd Brink, nadat hij bijna 25 jaar in dienst was als logistiek planner bij het Ermelose transportbedrijf. “Ik heb hier een heel mooie tijd gehad.”

Om 14.00 uur stond er hele vloot met auto’s voor de deur van zijn huis in Ermelo, waarna hij met een meeneemheftruck te voet naar zijn werk aan de Tolweg ging. “Ik heb een uurtje met een ‘kooi-aap’ naar St vd Brink gelopen, dat is zo’n 3,5 kilometer”, vertelt Rien die vaker lopend naar zijn werk ging. “Daarna was er een afscheid bij de directie met mijn vrouw en onze vijf kinderen en kleinkinderen met een kop koffie en een heerlijk gebakje”, Rien werd door Alex en Robert van den Brink bedankt voor alles wat hij voor het bedrijf heeft gedaan. “Ik heb hun bedankt voor alles wat ze voor mij hebben gedaan.”

Veel plezier en passie

Woensdag 5 juni was zijn laatste werkdag, officieel is Rien Vrijhof nog tot en met 31 juli in dienst omdat hij nog veel vrije dagen had staan. “Ik ben hier op 6 december 1999 begonnen en ben dan 24 jaar en 8 maanden in dienst geweest. Ik heb hier een heel mooie tijd gehad en heb het werk gedaan met heel veel passie en enorm veel plezier. Het voelde alsof ik het voor mijzelf deed. Fijn aan St vd Brink vond ik dat ze altijd veel vertrouwen in mij hebben gehad en mij veel vrijheid gaven. Ik heb het laatste halfjaar erg naar mijn pensioen uitgekeken, waar ik vanaf 1 augustus van hoop te genieten. Maar het is dubbel, want ik laat ook veel achter. De relatie was heel fijn.”

50 jaar in transport

Rien werkt al bijna zijn hele leven in het transport. Hij begon op zijn zestiende bij Van Dijk in Nunspeet, waar hij anderhalf jaar werkte. Na een kort dienstverband van drie maanden bij de Broekhuis garage in Ermelo en een jaar bij Dick Mondfrans in Ermelo werkte hij, 20 jaar bij Elgersma in Harderwijk, negen maanden bij Ploeger in Harderwijk, zeven maanden bij Veetrans in Veenendaal en daarna bijna 25 jaar bij St vd Brink. “Ik heb 50 jaar gelukkig in gezondheid mogen werken, maar in februari 2021 heb ik een licht herseninfarct gehad. Daar ben ik gelukkig heel goed uitgekomen, maar sindsdien ben ik niet meer wat ik voorheen was. Ik ben eerder moe en voel dat het na 50 jaar mooi geweest is. Ik hoop in juli 66 jaar te worden en heb mijn pensioen een jaar naar voren gehaald.”

Rien is bij St vd Brink planner internationaal transport geweest. Hij plande volle vrachten stukgoed naar Duitsland en Frankrijk of pallets voor verschillende klanten. Dit was veelal transport voor de agrarische sector – veevoerders en grondstoffen voor veevoerders, de zogenaamde fouragehandel, en bouwmaterialen, zoals steigermateriaal voor de bouwsector. “Ik heb de huifauto’s (de auto’s met de blauwe zeilen die aan de zijkant open kunnen) internationaal gepland. Dit waren eigen auto’s voor hoofdzakelijk Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en de Benelux. Met uitzondering ook transport naar Spanje, Italië en Zwitserland. We hebben altijd gezegd: ‘Als we er een gezond rendement uit kunnen halen, brengen we het weg.’”

1 / 2

‘Iedereen tevreden’

Werken als planner is iets dat je moet liggen, vindt Rien. “Je moet er gevoel voor hebben en hebt er geografische kennis voor nodig. Mijn passie was ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn, de werkgever tevreden is en de chauffeurs hun werk met plezier doen. Daarbij moet je heel goed met mensen om kunnen gaan. Je bent de leidinggevende van een groep chauffeurs. Zij rijden op de weg, maken veel kilometers en daar zitten risico’s aan. Ik was altijd tevreden als iedereen aan het eind van de werkweek weer gezond thuis was. Ik deed mijn best om het de mensen naar de zin te maken en dat lukte niet altijd. Maar het heeft met altijd enorm geholpen met het plannen dat ik zelf ook chauffeur ben geweest. Bij Elgersma Transport was ik 10 jaar internationaal chauffeur. Het internationaal transport was een heel mooie baan, die ik heb opgegeven om meer bij mijn gezin te zijn.”

Rien heeft vanaf 2020 zijn vervanger ingewerkt. De laatste drie jaar is hij vrijgesteld van taken en sprong hij bij op andere afdelingen. “Ik hielp de dames met de facturatie bij de afdeling planning en als de planners er niet waren, verving ik ze. De afgelopen twee jaar deed ik ook veel commerciële taken.”

Nu wil hij eerst ‘rust in zijn hoofd’ krijgen. In zijn vrije tijd gaat hij naar DVS’33. Ook wil hij contact met het bedrijf houden. “Als ik dit najaar wat minder te doen heb hoop ik hier toch wel weer op de auto terecht te komen. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind.”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...