Ga naar content
St vd Brink
CO2
20.06.2023

St vd Brink investeert in DAF XD trucks

We zijn er enthousiast over: de gloednieuwe DAF XD trucks die we aan ons wagenpark mochten toevoegen. Onlangs deden de eerste DAF XD trekkers en bakwagens hun intrede op onze vestigingen.

 

International truck of the year

Dat de keuze voor ons distributiewerk op de DAF XD is gevallen, is niet zo gek. Dit type is namelijk uitgeroepen tot 'International truck of the year'. Met het oog op de toekomst kiezen we steeds vaker voor multifunctionele trekkers en bakwagens.

Binnen St vd Brink zijn veiligheid, duurzaamheid en comfort de belangrijkste uitgangspunten. De DAF XD presteert hierin uitstekend en biedt een geweldige omgeving voor rijden, werken en rusten.

Veiligheid voorop

De nieuwe generatie XD biedt veel veiligheid voor weggebruikers, chauffeurs en bijrijders. Buitengewoon grote ramen, uiterst laag geplaatste raamlijnen en superieure nieuwe zichtfuncties zorgen voor direct zicht. Daarnaast dragen de robuuste cabineconstructie en toonaangevende ergonomie bij aan de veiligheid van chauffeurs. Dat niet alleen, ook de slimme functies bieden veiligheid:

  • nieuw Vision Dashboard
  • DAF Corner View (verwijdert dode hoeken aan de voor- en bijrijderszijde)
  • opklapbare bijrijdersstoel
  • brake assist
  • lane departure warning system
  • emergency brake lights
  • city turn assist
  • geavanceerd noodremsysteem

We hebben ook nieuwe functies toegevoegd, zoals de elektronische parkeerrem voor slimme parkeerrembediening, een trailerrem voor lage snelheden voor veilig aan- en afkoppelen van een trailer, en Park Brake Assist voor extra parkeerremkracht om de chauffeur in allerlei situaties te ondersteunen.

Duurzame keuze

De nieuwe DAF XD bevat veel van de indrukwekkende kenmerken van de bekroonde Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ langeafstandstrucks. Het resultaat is een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Dit sluit mooi aan bij onze doelstelling om in 2025 een CO2-reductie van 50% te realiseren ten opzichte van 2020.

Comfort voor chauffeurs

Speciaal voor chauffeurs hebben wij geïnvesteerd in de DAF XD. Immers, we willen dat onze chauffeurs Fit & Fluitend van én naar het werk gaan. De DAF XD biedt veel ruimte, comfort en gebruikersgemak. Het interieur van de cabine, de stoelen, de bedden, de aandrijflijn en de ophanging zorgen voor een perfecte omgeving om te rijden, te werken, de dagelijkse administratie te doen en te rusten. 

Jarenlange samenwerking met DAF

De keuze voor een DAF berust op een jarenlange samenwerking. Dat heeft gezorgd voor veel vruchtbare jaren. DAF heeft St vd Brink zelfs aangemerkt als test pilot bedrijf. Dit betekent dat wij diverse modellen voor DAF testen die in de toekomst gaan rijden.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...