Ga naar content
St vd Brink
CO2
20.03.2023

GoodFuels HVO certificaat ontvangen

Alex van den Brink nam het GoodFuels HVO certificaat in ontvangst dat werd uitgereikt door Peter Dalhuisen. 

 

Koplopers in de transportbranche

Al jaren mogen wij ons een van de koplopers in de transportbranche noemen als het gaat om duurzaamheid. Wij leggen onszelf een hoge milieudoelstelling op om ons doel te bereiken. Wij willen namelijk in 2025 onze CO2-uitstoot met 50% reduceren ten onzichte van 2020.

GoodFuels HVO20

In 2022 hebben wij als transportbedrijf de wereld een stukje beter gemaakt door het gebruik van de duurzame brandstof GoodFuels HVO20. We realiseerden een reductie van maar liefst 1.507.120 kg CO2. We zijn er trots op dat we dit hebben bereikt met een certificaat tot gevolg.

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils en is een 100% synthetische diesel gemaakt van bioproducten. Bij St vd Brink kiezen wij voor biobrandstof en tanken wij met GoodFuels HVO20 dat een CO2 reductie oplevert van minimaal 13%. 

CO2-uitstoot reductie door GoodFuels HVO20

Het gebruik van GoodFuels HVO20 levert voordelen op. Maar wat houdt GoodFuels HVO20 precies in? Hier vind je de feiten op een rij:

  • GoodFuels HVO20 reduceert 13% CO2 ten opzichte van reguliere diesel(B7).
  • GoodFuels HVO is een synthetische diesel, gemaakt van duurzame afval- en restproducten die behandeld zijn met waterstof.
  • GoodFuels HVO vermindert naast CO2 ook fijnstof (PM), stikstof (NOx) en zwavel.
  • GoodFuels HVO20 voldoet aan de EN590 dieselnorm, waardoor geen aanpassingen nodig zijn aan het wagenpark en dus direct inzetbaar is.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...