St vd Brink neemt de Knap TransportGroep over

20 / 03 / 2012

Ermelo/Wormerveer, maart 2013 – Transportbedrijf Steven van den Brink & Zn B.V. uit Ermelo is voornemens de Knap Transport Groep uit Wormerveer over te nemen. In de afgelopen maanden zijn belangrijke stappen gezet en naar verwachting zal nog deze maand de transactie een feit zijn. Deze overname is ingegeven door het ontbreken aan opvolging binnen het familiebedrijf van directeur Jaap Knap. Naast een forse schaalvergroting draagt deze ontwikkeling ook absoluut bij aan nog betere toekomstperspectieven voor de klanten, het personeel, de leveranciers en de bedrijven zelf. De bonden (FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen) zijn, evenals de Ondernemingsraad op de hoogte van de voorgenomen overname en maken geen bezwaar. Met de overname gaan immers geen banen verloren en Knap gaat door onder dezelfde naam, op dezelfde locatie en met de bestaande medewerkers. Directeur Jaap Knap treedt terug en de dagelijkse leiding komt -net als nu- in handen van de directieleden Jack van Duijvenbode en Pedro Verheijden. Samen met de directieleden Alex van den Brink, Gerrit Jan Mulder en Leo Quax van St vd Brink staat er een sterk team wat uitdagingen niet uit de weg zal gaan.

“Na het bekend worden van de verkoopplannen bij Jaap Knap hebben wij heel serieus naar de mogelijkheden gekeken. Wat bleek was, dat wij als lang bestaande, gezonde en nog steeds groeiende familiebedrijven veel overeenkomsten hadden. Het werk, wagenpark, de bank, verzekeraar en brandstofleverancier zijn allemaal gelijk. Dat geldt ook voor de wijze hoe wij met ons personeel en onze klanten omgaan. Daarbij hebben wij beide convenanten met de Inspectie Leefmilieu en Transport en de Belastingdienst. Als bedrijf zochten wij naar mogelijkheden om tot schaalvergroting te komen en die bereiken wij hiermee. Na overname van de 165 KNAP FTE’s en 103 voertuigen telt ons bedrijf 650 medewerkers en 400 eigen trekkende eenheden. Zoals gezegd staan alle seinen op groen en verwachten wij de closing datum van 1 april 2013 te kunnen halen”, legt Alex van den Brink uit. Maar een paar dagen later is ook geen ramp.

Overeenkomst in de bedrijfsculturen maakt dat er voor beide bedrijven sprake is van een win/win situatie. “Zowel voor onze bestaande relaties, waarvan wij er meerdere met elkaar delen, maar zeker ook voor toekomstige klanten. Wij hebben hen veel te bieden. Knap is sterk in de Benelux distributie en die activiteiten sluiten goed aan op die van St vd Brink. Met deze voorgenomen overname zetten wij een belangrijke stap naar de toekomst. “Op deze manier gaan wij absoluut sterker uit de crisis komen!” aldus Alex.

Na afronding van de laatste formaliteiten zal het samengaan van beide bedrijven met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013 een feit zijn. Dan is het ruim 100 jaar bestaande familiebedrijf, waar Jaap Knap de afgelopen 36 jaar leiding aan gaf, onderdeel van de Steven van den Brink Groep. “Ik ben er trots op dat wij op deze manier ons familiebedrijf kunnen overdoen aan St vd Brink. En ik heb er gewoon een goed gevoel bij. Als bedrijf hebben zij veel overeenkomsten met de Knap Transport Groep en ik heb er alle vertrouwen in dat deze ontwikkeling voor beide bedrijven, maar ook voor alle medewerkers en relaties, de best denkbare oplossing voor de toekomst is. En het is natuurlijk mooi dat het bedrijf onder de eigen naam verder gaat”, aldus Jaap Knap.