Vijftigste Volvo-truck

21 / 07 / 2015

St van den Brink heeft onlangs opnieuw zes Volvo-trucks aangeschaft. Het betreft Volvo FH-trekkers met 460 pk. De trucks worden ingezet voor internationaal koel- en vriestransport. De levering omvatte ook de vijftigste Volvo-truck voor St van den Brink. Net als alle andere trucks werd ook dit voertuig geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers uit Harderwijk.


 
De zes nu afgeleverde Volvo FH-trekkers beschikken over 460 pk en worden ingezet in het koeltransport van levensmiddelen binnen Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken. De 4x2 trekkers zijn voorzien van verschillende veiligheidsopties zoals Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support.

"Onze keuze voor Volvo Trucks is mede ingegeven door de veiligheidsopties die zij biedt. Daarnaast spreekt de focus van Volvo Trucks op duurzaamheid en innovatie ons enorm aan. Wij stellen hoge eisen aan chauffeursprestaties. Dan is het cruciaal dat je als bedrijf ook aansprekend bent en met mooi en duurzaam materiaal werkt. Bovendien is onze relatie met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks uitstekend. Zij zijn ons aanspreekpunt en geven ons gedegen advies bij onze keuze voor een aandrijflijn voor een specifieke inzet. In het aankoopproces van de verschillende Volvo's die wij hebben, heeft dat ons eigenlijk nog het meest verbaasd. Volvo Trucks biedt een zeer uitgebreid scala aan specificatiemogelijkheden waaronder zeer veel af fabriek", verklaart Sander Jansen, Wagenparkbeheerder bij St van den Brink.



De nu afgeleverde FH-trucks zijn voorzien van I-ParkCool: een af fabriek geïnstalleerde en in de cabine geïntegreerde standkoeling. "Onze chauffeurs zijn erg enthousiast over dit systeem. Zeker nu het de laatste tijd zo warm is geweest. De koeling hoeft slechts korte tijd te lopen en is heel stil. Doordat er maar 1.000 Watt aan koelcapaciteit wordt verbruikt, lopen we niet het risico op een lege accu", licht Sander Jansen toe.