Wethouder Fackeldey op bezoek bij Farm Dairy en St vd Brink

02 / 12 / 2015

Wethouder economische zaken, Jop Fackeldey is vrijdag 20 november op bezoek geweest bij Farm Dairy en St van den Brink om zich over de samenwerking tussen beide bedrijven te laten informeren. Logistiek dienstverlener St van den Brink uit Ermelo en zuivelproducent Farm Dairy uit Lelystad werken al sinds de start van Farm Dairy in 1999 intensief samen, maar gaan nu een nieuwe fase van nog intensievere samenwerking in.

De versterking van de samenwerking krijgt vorm door de vestiging van een dependance van St van den Brink in Lelystad, direct tegenover Farm Dairy. Op het nu nog deels braakliggende stuk grond van ca. 1 hectare aan de Zuidersluisweg, wordt een hal  gebouwd met een capaciteit van 5000 pallets. Een gedeelte hiervan komt beschikbaar  voor grondstoffen en verpakkingsmateriaal van Farm Dairy. Vanuit de fabriek op bedrijventerrein Noordersluis transporteert St van den Brink nu al dagelijks duizenden liters melk, yoghurt en vla rechtstreeks naar de distributiecentra van de Nederlandse supermarktorganisaties. De nieuwe faciliteiten in Lelystad bieden St van den Brink straks ruime mogelijkheden om haar dienstverlening in Flevoland en omstreken verder uit te breiden.

Wethouder Jop Fackeldey: “Als gemeente Lelystad zijn we blij om deze ervaren vervoerder binnen onze gemeentegrenzen te kunnen verwelkomen. Distributie is immers een van de speerpunten van het gemeentelijk beleid.”

De bouw van de dependance is inmiddels gestart en in de loop van juni 2016 zal alles operationeel zijn. De komst van St van den Brink past in de uitbreidingsplannen van Farm Dairy voor de komende jaren. Zo maakt de verplaatsing van het parkeerterrein naar het terrein van St van den Brink letterlijk ruimte voor de realisatie van een nieuwe fabriekshal. Bovendien wordt aanzienlijk bespaard op transportkilometers en CO2 uitstoot. De te bouwen hal wordt voorzien van zonnepanelen en voorziet  daarmee in de energievoorziening van de fluisterstille trailers van St van den Brink.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.