Ga naar content
St vd Brink
Sander Jansen - Manager Wagenpark

Deze branche is zo dynamisch… fantastisch!

Al 12 jaar werk ik bij St vd Brink en het bevalt mij super. De sfeer is goed en het werk is leuk en uitdagend. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze werkplaatsen en wasstraten. We hebben twee werkplaatsen: een in Ermelo en een in Wormerveer. Vandaaruit zorgen wij dat alles klopt en blijft rollen, van A tot Z. Alles waar een motor in zit en wat rijdt, vind ik mooi. Of het nu een vrachtwagen is, een oldtimer, een heftruck of... noem maar op. Waarom? Dat kan ik niet uitleggen, dat is een gevoel. Het is gewoon mijn dingetje.

Deze branche gaat zeven dagen per week en 24 uur per dag door

Ik ben de 50 gepasseerd, maar vind dit werk en deze branche nog steeds geweldig. Het gaat zeven dagen per week en 24 uur per dag door. En het is zo dynamisch. Als er iets gebeurt in de economie of breder in de wereld, dan voelen wij het als eerste. Elke verandering zie je terug in de hoeveelheid en het type producten dat we vervoeren, maar ook in de eisen die aan ons gesteld worden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Waterstof, elektrisch rijden, ik vind het allemaal interessant en geweldig dat ik daar zelf een rol in mag spelen. We lopen bij St vd Brink voorop met innovaties. Ik krijg veel ruimte om ideeën uit te voeren. 

In 2025 willen we de CO2 uitstoot met 50% verminderd hebben ten opzichte van 2020. Daar wordt iedereen bij betrokken. We kijken daarbij niet alleen naar de wagens, maar naar alles: van lampjes op de wc tot en met zonnepanelen op het dak.

1 / 3

Teamwork: de juiste persoon op de juiste plek

Ik realiseer me heel goed dat ik niets kan zonder een team van gedreven collega’s. Het is net als met een voetbalelftal, je moet zorgen dat je weet waar iedereen goed in is en daar gebruik van maken. Samen met de chef werkplaatsen proberen we te zoeken hoe we dat het best kunnen organiseren. Zo blijft iedereen gemotiveerd en loopt het allemaal beter en sneller. 

Wij vinden het belangrijk dat we een mix hebben van vakmensen. Aan de ene kant specialisten die heel goed zijn in een of twee takken van sport. En aan de andere kant allrounders die breed inzetbaar zijn; die niet alleen een vrachtwagen kunnen repareren, maar ook een steekwagen, een pompwagen, een band of een koelmachine. Wij repareren alles zelf. 

Werken vanuit vertrouwen

Mensen krijgen veel vertrouwen. Als je een keer een misser maakt, word je er nooit op afgerekend. Er wordt vooral gezegd: ‘Kijk wat je ervan geleerd hebt en hoe je het de volgende keer gaat aanpakken’. In de wereld van techniek is dat belangrijk, want er kan veel misgaan en soms zit daar een flink kostenplaatje aan. Daar wordt niet over gezeurd, er wordt vooruitgekeken.

Wasstraat

St vd Brink heeft twee vaste wasstraten in Ermelo en Wormerveer met eigen tarieven en een mobiele wasstraat waarmee we op locatie werken. We reinigen alle voertuigen en laadruimten grondig.

Dat doen we met acht collega’s, zowel ervaren mensen als jonge mensen die we opleiden voor een toekomst in de transport. We werken van 7 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds. Iedereen doet zijn best en een deel zit echt te genieten als een wagen weer helemaal schoon naar buiten rijdt. Omdat je zelf eer van je werk hebt én omdat je er je collega blij mee maakt. 

Voor een chauffeur is zijn wagen zijn trots. Het liefst wil hij ‘m wel elke week door de wasstraat halen. En uiteraard willen onze klanten ook een schone wagen voor de deur en op de weg, zeker als hun eigen logo erop staat. 

13.000
wagens per jaar
3.120
ladingruimtes per jaar
75%
ladingruimtes van vd Brink
25%
ladingruimtes externe klanten

Mobiele wasstraat

Niet voor elke chauffeur is het praktisch of efficiënt om naar Ermelo of Wormerveer te komen. Bovendien streven we ernaar om de CO2 uitstoot te beperken en op kilometerkosten te besparen. Om die redenen hebben we in 2015 een mobiele wasstraat gebouwd, compleet met alle voorzieningen erin, inclusief warmwater hogedrukreinigers, inzeepvoorzieningen en een Kiwa- gecertificeerde vuilwater opvangmat. We rijden ermee naar onze vaste standplaatsen waar we alle wagens wassen. Doordat we werken met vloeistofdichte wasplateaus, scheiden we oliën en vetten, zodat deze niet in het afwateringskanaal terechtkomen, maar op een verantwoorde manier worden afgevoerd. 

Full service, in eigen huis

We bieden full service. Naast de werkplaats en de wasstraat doen we alle verplichte keuringen in eigen huis, van APK tot en met de keuring van koelmachines en tachografen. Daarnaast hebben een eigen servicedienst die 24/7 beschikbaar is. En een eigen afsleepwagen voor als een wagen strandt… Kortom, het hele pakket.

In totaal hebben we 450 trekkende wagens en 350 trailers, met andere woorden 800 eenheden om te wassen, te keuren en te onderhouden. 

Techniek is belangrijk, maar mensen maken de kwaliteit

Ik heb het mooiste vak bij St vd Brink. Ben iedere dag met mensen en met techniek aan de gang, wat wil je nog meer? Wat voorop staat? De mens. We kunnen nog zulk mooi materieel hebben; als wij geen goede mensen op de vrachtwagens hebben en eromheen, dan bereiken we niks

Hoe we dat voor elkaar krijgen? De persoon van de werkgever speelt daarin een heel grote rol. Hij staat niet boven ons, maar er echt tussen. Loopt overal rond en is altijd aanspreekbaar. Honderd punten dat iedereen voor hem een stap harder wil lopen.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...