Ga naar content
St vd Brink
Ocean Biersteker - BBL leerling

Als je meeloopt op verschillende afdelingen begrijp je beter hoe alles werkt.

Ocean Biersteker is bij St vd Brink gestart als BBL-leerling en rijdt nu zelfstandig rond in een bakwagen voor onze afdeling Distributie. Met zijn vrolijke glimlach en passie voor transport, is hij een echte ambassadeur van het chauffeursvak geworden. Hoe hij dat is geworden, lees je in dit medewerkersverhaal!

Van automonteur naar chauffeur

"De keuze om bij St vd Brink te gaan werken was niet zo moeilijk. Ik woon in Wormerveer en dit is voor mij een klein stukje fietsen. Ik kom uit een échte chauffeursfamilie. Mijn ooms en vader zijn ook allemaal chauffeur en ik ga zo vaak mogelijk met hen mee. Mijn vader werkte bij St vd Brink dus de keuze was snel gemaakt.

Alhoewel, snel... Vanuit school had ik eerst de keuze gemaakt voor de monteursopleiding. Uiteindelijk vond ik het teveel over elektra, accu's en techniek gaan dan over de motor en dat stond mij niet aan. Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de opleiding Chauffeur Wegvervoer en ben ik begonnen in het warehouse bij St vd Brink. Ik heb nu mijn C-rijbewijs op zak en ga door voor mijn CE-rijbewijs."

1 / 3

Ultieme gevoel van vrijheid

"Het leuke aan een BBL-stage bij St vd Brink vind ik de afwisseling. Doordat je meeloopt op verschillende afdelingen begrijp je beter hoe alles werkt. Laden en lossen vind ik leuk en ik ben het liefst de hele dag met auto’s bezig. Ik sta open voor nieuwe dingen. Tijdens mijn rijles heb ik bijvoorbeeld geleerd om met een camera te rijden in plaats van drie spiegels.

Ik heb nu mijn C-rijbewijs en wil door gaan voor mijn CE-rijbewijs met code 95. Mijn droom is om internationaal te gaan rijden. Ik wil in ieder geval chauffeur blijven, ik weet niet anders vanuit de familie en ervaar nu zelf hoe heerlijk het is. Voor mij is chauffeur zijn het ultieme gevoel van vrijheid: zelf beslissen wanneer je pauze houdt, niet continu mensen op je lip en de hele dag muziek luisteren. En wanneer ik wel zin heb om mensen te spreken, dan zoek ik dat zelf op."

Bron: STL

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...