Ga naar content
St vd Brink
Bas Glim - Retail planner

Mooie routes in elkaar draaien én af en toe zelf rijden

“Ik heb een tijdje op de binnenvaart gezeten. Dat was eenzaam werk, je was steeds twee weken van huis. Ik wilde wat anders en ben toen de opleiding Transport en Logistiek gaan doen. Ik begon als BBL’er bij Knap, dat net werd overgenomen door St vd Brink. Eerst werkte ik in de loods, daarna als chauffeur en inmiddels zit ik op de planning.”

Waar ik energie van krijg?

“Het bevalt me heel goed. De meeste energie krijg ik van enerzijds de contacten met de chauffeurs en anderzijds het plannen zelf. Het is telkens weer een uitdaging mooie routeschema’s in elkaar te draaien, zowel voor de chauffeurs als voor de klant.

Chauffeurs vinden het fijn als het goed op volgorde staat, zodat ze niet heen-en-weer hoeven rijden tussen vestigingen en niet te lang hoeven wachten bij klanten. En klanten willen vooral dat je op tijd op elke locatie bent.”

Bijsturen en puzzelen

“We rijden veel voor Albert Heijn. Zij leveren de ritten aan, wij leveren de chauffeurs, volgen hen op de route en sturen bij als er vertraging of een storing is. Je hebt daarover zowel contact met de chauffeurs als met de klant. Bij Albert Heijn hebben we vaste aanspreekpunten; die samenwerking verloopt prettig en soepel.

Voor een aantal andere klanten zetten we zelf de routes in elkaar. Dat is puzzelwerk, waarbij je zowel logisch moet nadenken als creatief moet zijn om tot de meest efficiënte oplossing te komen.”

Persoonlijke, open sfeer

“St vd Brink wordt steeds groter; toch blijft de sfeer open en persoonlijk. Ja, dat vind ik belangrijk, dat je niet met een bak onweer binnenkomt, maar goed met elkaar door één deur kunt.

Ik zit niet alleen op kantoor met collega-planners, maar ontmoet chauffeurs regelmatig op locatie; even een bakkie doen. Dat is gezellig en je hoort wat er speelt.”

Wij-gevoel

“Waarom kiezen bedrijven voor St vd Brink? Vanwege onze klantvriendelijkheid en de service. We doen er altijd alles aan om het allemaal voor elkaar te krijgen. Dat begint bij goed contact en samenwerken. Wij hebben een leuke retail groep, verdeeld over Wormerveer en Ermelo, en we helpen elkaar allemaal. Er is een duidelijk wij-gevoel.”

Veel kansen en vrijheid

“Wat kan ik verder nog zeggen? St vd Brink is een bedrijf waar je veel kansen krijgt, dat heb ik zelf ervaren. Persoonlijk vind ik het leuk dat ik plannen en rijden kan combineren. Gemiddeld zit ik vier dagen als planner op kantoor en ben ik één dag op pad als chauffeur. Dat vind ik heerlijk. Rijden geeft je een gevoel van vrijheid, ik zie dat als een dagje uit!”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...