Ga naar content
In de uitzending RTL Transport
St vd Brink
Bas Noordam

De autolaadkraan? Wat een kick, ik doe het!

“Met een grote wagen manoeuvreren op plekken met veel verkeersdrukte en winkelend publiek… nee, het wordt ons niet altijd makkelijk gemaakt. Maar hoe lastiger de plekken waar je moet komen, hoe groter de uitdaging wordt. Die mensen die staan te kijken wat je aan het doen bent… ik vind het geweldig!”

Als jochie mee met mijn vader

“Ik rijd nu tien jaar als chauffeur voor St vd Brink, maar ik ken het bedrijf al veel langer. Mijn vader heeft hier 40 jaar gewerkt en ik kwam hier al als jochie van vijf. Dan ging ik met mijn vader mee, tijdens vakanties en op zaterdagen.

Na school heb ik van alles gedaan, onder andere in de logistiek, maar het chauffeursvak bleef altijd kriebelen. Mijn vader zei: ‘Vroeg beginnen, lange dagen… dat moet je wel willen en kunnen’. Natuurlijk denk je daarover na. Op een gegeven moment wist ik: ik wil dit doen. Toen heeft mijn vader een belletje gedaan. Ik had geen papieren, maar Van den Brink heeft alles geregeld. Ik begon in de wasstraat, deed de chauffeursopleiding en inmiddels zit ik alweer tien jaar op de auto.”

Die auto, daar ben ik trots op!

“De auto zelf is voor mij ook belangrijk, zeker! Een auto met wat extra’s, met uitstraling, die wil je graag laten zien, daar ben je trots op.

Daar wordt bij St vd Brink veel aandacht aan besteed. Niet alleen aan het onderhoud, maar ook het schoonmaken van ruiten en spiegels, de verwarming in de winter, de airco in de zomer, enzovoort. Ze snappen heel goed dat je daar als chauffeur je hele werkdag (of -nacht) in doorbrengt, en dat het  belangrijk is dat de wagen niet alleen veilig is, maar dat je er als chauffeur ook comfortabel bij zit.”

Nieuwe uitdaging: op de autolaadkraan

“Binnenkort begin ik met een nieuwe uitdaging. Na tien jaar winkeldistributie heb ik aangegeven: ‘Ik wil wel eens wat anders gaan doen, dus mocht er iets zijn waarvan jullie denken dat het bij mij past, dan hoor ik dat graag! Nog geen week later vroeg Robert van den Brink mij of ik op kantoor wilde komen. ‘Vanaf volgend jaar gaan we met een autolaadkraan werken,’ zei hij, ‘is dat wat voor jou?’

Ik heb er even over nagedacht en dacht: dat is wel een heel aparte tak van transport… het is nieuw voor het bedrijf, er komen twee autolaadkranen en dan mag ik één ervan rijden? Wat een kick, dat lijkt me leuk: ik doe het!”

Je wordt er echt bij betrokken

“Dus heb ik de opleiding gedaan en mijn hijsbewijs gehaald. Twee weken geleden is de auto binnengekomen en kreeg ik een belletje: ‘Kun je even komen kijken? Wat lijkt jou handig qua indeling en extra’s… jij moet er straks in rijden’. Dat je daarbij betrokken wordt en echt inspraak hebt, vind ik hartstikke mooi.

Laadkraanwerk is echt een vak apart. Je gaat hijsklussen doen met allerlei soorten bouwmaterialen, en vaak op grote hoogte… Elke dag wordt een uitdaging waarbij je steeds moet inschatten en berekenen: hoe zet je je auto veilig neer, hoe maak je de spullen vast, hoe zorg je dat ze veilig op de plek komen?”

Familiegevoel

“Ik vind het mooi dat ik deze kans krijg. En knap dat St vd Brink, ondanks de grootte, toch het familiegevoel weet te behouden. Als je ziet hoeveel moeite ze voor ons doen!...

Niet alleen als je iets anders wilt qua werk, maar ook op privé gebied. Als er iets is, hoef je het maar aan te geven en ze denken met je mee, ook al moeten ze daar zelf de planning voor omgooien. Ik heb dat zelf een paar keer ervaren. Dan merk je dat het niet alleen om het commerciële gaat, maar dat het menselijke voorop staat.”

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...